דג טונה בסגנון מרוקאי
Share
מצרכים:
5-6 חתיכות של טונה אדומה קפואה
8 שיני שום טריות
רבע כפית שום כתוש
גמבה פרוסה לרצועות
6 פלפלים יבשם מתוקים נקיים מגרעינים ושטופים
חצי חבילת כוסברה קצוצה
4\3 כוס שמן קנולה
4\3 כוס מים
כף גדושה של פפריקה מתוקה
2 כפות תערובת החרפרפה
מלח
אופן ההכנה:
יש להשרות בקערה עם מי ברז את חתיכות הדג לכשעתיים שלוש לפחות כאשר כל חצי שעה יש להחליף את המים (רצוי להחליף את המים כ-5-6 פעמים).
הרוטב:
בסיר שטוח יש לטגן מעט שמן, פפריקה מתוקה, תערובת חרפרפה, מלח, שום כתוש. לאחר פתיחת התבלינים (2-3 דקות) יש להוסיף את שיני השום והמים, ולהביא לרתיחה קלה.
הדג:
יש ל"סחוט" היטב את הדג לפני הכנסתו לסיר ולאחר שהוא "סחוט" מנוזלים יש לשים אותו ברוטב, מעל הדג יש לפזר את רצועות הגמבה, הפלפלים היבשים והכוסברה. יש לבשל על אש בינונית כשעה (עד לספיגת הנוזלים) ולהגיש.
המלצות להגשה:
* חובה להגיש עם חלה, מטבוחה, חצילים מטוגנים ועוד.
** ניתן לרככך את הפלפלים היבשים בקערה עם מים חמים לכ-10-15 דקות לפני הוספתם לתבשיל
בתאבון:)