קינואה צבעונית עם תרד: קסם של קינואה
Share
קינואה צבעונית עם תרד: קסם של קינואה
מרכיבים:
כוס וחצי קינואה צבעונית-יש להשרות לפחות שעתיים לפני הבישול, ולשטוף היטב
3 כפות שמן זית
חצי כפית שום כתוש
חבילה עלי תרד שטופים
כף תבלין המנחמת
כפית וחצי ההודית
מלח
הוראות הכנה:
לאחר השטיפה של הקינואה יש לסנן אותה ולהניחה בצד
בסיר שטוח יש לטגן בשמן זית את השום ותערובות התבלינים להוסיך את עלי התרד השטופים ולערבב כמה דקות על אש נמוכה
לאחר טיגון קל יש להוסיף את הקינואה והמלח ולערבב
להוסיף כשתיים וחצי כוסות מים (כיסוי הקינואה ועוד טיפה) ולבשל על אש נמוכה עד לספיגת המים
יש לקרר את המנה ולהגיש 😊
יתרונות הקינואה: לקינואה ערך תזונתי גבוהה בשל היותה בעלת תכולת חלבון גבוהה. קינואה מכילה 14 גרם חלבון ל-100 גרם (לא מבושל). עוד יתרון לקינואה: היא מכילה את כל שמונה חומצות האמינו שמרכיבות חלבון. עשירה בחומצות אמינו חיוניות כגון החיוניות ליזין מתיונין וציסטאין ומסיבה זו ארגון הבריאות העולמי דירג את איכות החלבון של קינואה כחלבון מלא הדומה באיכותו לחלב. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, ברזל, זרחן ובמגנזיום .
בכוס קינואה מבושלת יש 8 גרם חלבון (שווה ערך לביצה) ניתן לצרוך אותה כמנת חלבון או פחממה