מטבוחה אסלית

מטבוחה אסלית

מצרכים:

5-6 עגבניות חלוטות ומקולפות חתוכות לקוביות

2 גמבות

פלפל ירוק חריף

5-6 שיני שום פרוסים לפרוסות

8 כפות שמן קנולה

כף גדושה פפרקיה מתוקה

כף שטוחה תערובת החרפרפה

מלח

 

אופן ההכנה:

הכנת הירקות:
עגבניות: יש לחלוט במים חמים את העגבניות (רצוי בסיר עם מים חמים או במקרוגל), על מנת שנוכל לקלף אותן בקלות יש ליצור צורה של X בקצה העגבניה לפני החליטה, יש לקלף את העגבניות ולחתוך אותן לקוביות קטנות ולשים בקערה.

גמבה ופלפל חריף:
יש לצלות על גבי הגז\ מנגל את הפלפלים ולקלפ אותם מהקליפה, יש לנקות היטב את הגרעינים  ולחתוך לרצועות דקות.

הכנת המטבוחה:
בסיר שטוח יש לשים 4 כפות שמן קנולה, שום, עגבניות ומלח, לטגן קלות ולהוסיף את רצועות הפלפלים. בקערה נפרדת יש להכין את תערובת התבלינים שכוללת : 4 כפות שמן, פפריקה מתוקה, תערובת חרפרפה ולערבב היטב, את תערובת התבלינים יש לשפוך לסיר ולערבב.

יש לבשל את המטבוחה כחצי שעה עד-45 דקות על אש נמוכה עד לריכוך כל הירקות.

המלצות להגשה :

* חובה להגיש עם חלה\ בגט או כל לחם טוב, טחינה, חצילים ועוד

בתאבון

 

 

 

חזור למתכונים

השאירו תגובה

שימו לב, תגובות מאושרות על ידי מנהל החנות לפני פרסומם.