קינואה אקזוטית
Share
קינואה אקזוטית
מצרכים
כוס וחצי של קינואה מעורבת (מיקס 3 צבעים)
כף תערובת הטוסקנית
כפית תערובת העוקצנית
כפית פפריקה מתוקה
1 עגבניה בשלה פרוסה לקוביות
1 בצל אדום
שן שום כתושה
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
מלח גס
הוראות הכנה:
יש להשרות את הקינואה במי ברז לכשעה שעה וחצי, לשטוף היטב ולסנן.
בסיר שטוח יש לטגן קלות בשן זית את הבצל והשום להוסיף את העגבניה, התבלינים והמלח. לאחר טיגון קל של כל המרכיבים יש להוסיף את הקינואה, הכוסברה ולכסות ב-3 כוסות מים.
יש לבשל על אש בינונית עד לספיגת הנוזלים וריכוך הקינואה.
המלצות להגשה:
סלט ירקות עשיר, טחינה, סלט כרוב
יתרונות הקינואה: לקינואה ערך תזונתי גבוהה בשל היותה בעלת תכולת חלבון גבוהה. קינואה מכילה 14 גרם חלבון ל-100 גרם (לא מבושל). עוד יתרון לקינואה: היא מכילה את כל שמונה חומצות האמינו שמרכיבות חלבון. עשירה בחומצות אמינו חיוניות כגון החיוניות ליזין מתיונין וציסטאין ומסיבה זו ארגון הבריאות העולמי דירג את איכות החלבון של קינואה כחלבון מלא הדומה באיכותו לחלב. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, ברזל, זרחן ובמגנזיום .
בכוס קינואה מבושלת יש 8 גרם חלבון (שווה ערך לביצה) ניתן לצרוך אותה כמנת חלבון או פחממה